Прогнозно! Кои са бъдещи депутати от Смолянски район ? / ОБНОВЕНА/

    Както по-рано СмолянБГвести писа ясни са първите  двама нови депутати за НС от 22 МИР -  смолянски избирателен район. Народният вот реши д-р Красимир Събев от ГЕРБ-СДС и Хайри Садъков от ДПС да се врънат отново на депутатските си банки. Интригата е за разпределението на  останалите  два мандата. Изчисленията по метода на големия  остатък известен още като метод на Хеър-Ниймайер клони към няколко варианта.

    Прогнозата  е ДПС като победители в района  на изборите да имат още един депутат. Интересно е, че първи по преференции от кандидатите за народни представители на ДПС не е водачът, а третият в листата – Николай Юруков от Девин, който има 940 преференции. За Хайри Садъков от Мадан, който традиционно е водач на листата на ДПС в региона, преференциите са 781.Юруков е ново лице за листата за народни представители на ДПС. Той е инженер и е заместник кмет на община Девин и във втория мандат на кмета Здравко Василев. Лесовъд по професия, работил е като заместник директор в ДЛС Извора и Горско стопанство Триград. От 2019 година е заместник кмет на община Девин. Семеен е, има три деца.Вероятно неговите преференции ще му помогнат да бъде втория депутат на ДПС в Парламента, в случай че ДПС вкара двама депутати от региона след преразпределението на гласовете по системата Хеър-Ниймайер. Последно втори депутат на ДПС за Смолян бе Анджей Джандев. ДПС обаче по традиция могат да изненадат с избора си при вътрешнопартийни решения.

    Изчисленията сочат, че  новият  политически играч " ПП-Величие"  ще имат един депутат.  Водач на листата за региона е 30-годишният Кристиан  Малинов Карабельов. Той е роден във Велинград . Живее в град Девин и развива дейност, свързана с туризъм в Пампорово. По образование има бакалавърска степен в специалност „Екология“ и магистърска в специалност „Педагогика.“ Допълнително завършва Академия „Телерик“, град София, като front end developer. В професионалната си биография се отличава като управител на два хотела, разработчик на електронни страници и други дигитални услуги,а отделно поддържа бизнес с електрически велосипеди. Семеен, баща на едно дете.

    Другият възможен,но по-малко вероятен  вариант  е по два мандата да си разделят ДПС и  ГЕРБ-СДС, което може да вкара в парламента Тодор Батков-син.

    Възможно, но малко вероятно е  един мандат да отиде при ПП-ДБ - Михал Камбарев.

    Най-малко възможно е БСП да получат депутатско място в лицето на Емил Хумчев. Но  Хеър-Ниймайер неведнъж е давал възможност до НС да достигат партии със  слаби резултати на изборите.

    Най- вероятно  този път ощетени от системата ще бъдат  ГЕРБ-СДС, които ще могат да вкарат само един депутат, въпреки второто място на изборите. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини