За 140-тата си годишнина димитровградската църква се сдоби с пауни и кът за деца

    В двора на димитровградската църква „Свети Димитър“ бе открито пространство за забавления на деца. Там е изграден детски кът с люлки, пързалка и зоокът с пауни.

    Пространството за деца бе официално открито снощи с церемония и освещаване. Инициативата е дело на дамите от местния „Инър Уийл клуб“ и „Ротари клуб, като двете организации са набрали необходимите средства, чрез организирани от тях два паралелни благотворителни бала и благотворителен базар.

    На въпроса защо точно в двора на църквата е направена инвестицията в детски съоръжения ни отговори Милена Тонева, президент 2023/2024 на „Инър Уийл“ - Димитровград - В така заобикалящото ни ежедневие, все по рядко се обръщаме към простотата и чистотата на живота, а какво по-чисто от детския смях, детските игри и вярата в доброто. Идеята за изграждането на детски кът в двора на димитровградската църква, бе за да се даде възможност на родителите с деца да ги оставят да се забавляват по време на посещение на църковния храм, отделно искаме да насърчим и децата и младите хора да се обръщат по-често към църквата, като за тази цел сме предвидили и да се монтират допълнителни пана с църковни мотиви, които да привличат вниманието на децата. Годината за инициативата не е избрана случайно, тази година на Димитровден се навършват 140 години от освещаването на храм „Свети Димитър“, а нашата организация „Инър Уийл" навършва 100 години. След думите си Тонева връчи протокол за дарение на църквата с което отец Георги Тодев прие дарението.

    Благодарности и обещания за още благородни инициативи изрече и председателя на Ротари клуб и Горан Алексоски.

    В ролята на стопанин на православния храм, отец Георги Тодев благодари на двете Ротари организации за акта на дарение. И обяви, че предстои допълнително облагородяване на двора, за да бъде посрещната подобаващо през ноември т.г. 140-ата годишнина от основаването на храма.

    Дечица изпълниха музикални изпълнения, които зарадваха гостите на церемонията.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини