В Смолян от първи юли ще плащаме за паркиране на още места.Вижте къде се разширява паркозоната

От първи юли влиза в сила решение за разширяване на платената зона за паркиране  в Смолян, потвърди за СмолянБГвести зам.кметът Марин Захариев. Решението за въпросните улици и места е взето от Общински съвет-Смолян още при първоначалното въвеждане на зоната в града.

"Точно след ковид-пандемията беше и решихме да разширяваме поетапно зоната, за да не натежи  на смолянчани.Цялата идея е да разтоварим трафика от централните улици и шофьорите да имат по-голям шанс да намерят място за паркиране. Имаше коли с месеци стояха паркирани на общински терени и паркинги без да бъдат премествани. Разширяването 90 % ще се случва в административни зони, а не в жилищни", каза Захариев. 

От първи юли т.г паркозоната се разширява на следните места: 

ул. Петър Петров / улицата зад Общинска администрация- вече цялата/

Паркинги / джобове/  от пешеходната зона на Стар център / пред клуб Журналист и до Топ Старс/

паркингът срещу комплекс "Евридика" / до ЕСКОМ / 

паркингът пред х-л Смолян

паркингът до  Родопски драматичен театър

Захариев уточни, че през първата седмица на месец юли нарушителите само ще бъдат предупреждавани. Санкции ще бъдат налагани след този период.Плащането ще се извърша със SMS и паркомати. Цената за 1 час е един лев, 6 лв. за ден. Можем да си направим абонамент, който важи за цялата зона в града. Цената за един месец е 40 лева, за три месеца 100 лева, за 6 месеца 170 лв. и 300 лева за една година. 

Абонаментът обаче не ни пази паркомястото, уточни Захариев. Ако искаме запазено място трябва да платим 450 лева за една година.

Зам.кметът поясни,че тези цени са едни от най-ниските в страната. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини