Девин кани този уикенд на „Девин Денс Фест“ . Ще има хоротека, надиграване, надпяване и много хумор

С хоротека на открито и със специалното участие на солистката на ансамбъл „Българе“ Албена Вескова и д-р Милко Бошнаков – преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“ ще бъде дадено началото на VIII-то издание на Фолклорен танцов фестивал „Девин Денс Фест“.  Мероприятието стартира в петък, 21 юни от 20:00 часа на Площад „Игор Юруков“ в Девин, съобщиха организаторите от „Девин Денс Клуб“.

В тазгодишното издание ще участват 18 групи от цялата страна, като повечето идват за първи път.

В събота форумът започва с дефиле на участници през централната градска част от 10:30 часа. Следва официалното откриване на фестивала.

В първият кръг всяка група ще представи по две български хора, последователно, като идеята е едното да е от региона на участниците. Във втория кръг, групите ще играят заедно, но всяка в своя кръг, популярни хора от различни региони.

Фестивалът няма състезателен характер и след двата кръга, всички групи ще получат грамоти от кмета на Община Девин Здравко Иванов.

В рамките на фестивалния ден ще се проведе открит урок, на който участниците ще имат възможността да научат нови хора, с които да обогатят репертоара си. Той е с начален час 17:30 часа в зала “Европа“ на СПА хотел “Орфей“ и ще бъде ръководен от Георги Гаров  – доцент по Хореография, към катедра „Хореография“, Факултет по изкуствата към ЮЗУ “ Неофит Рилски“.

След приключване на фестивалната програма ще има организирана гала вечеря в ресторанта на Спа хотел “ Орфей“.

Организатори на Фолклорен танцов фестивал „Девин Денс Фест“  са Община Девин и „Девин Денс Клуб“.

Водещ ще бъде Веселина Бабаджанкова.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини