Отвлякоха жена в Устово, но вече е освободена /обновена/

Изображение 1 от 3
    Окръжната прокуратура в Смолян наблюдава бързо производство за отвличане, потвърди за СмолянБгвести окръжният прокурор Недко Симов. "Прокуратурата е дала първоначални указания, работи се по горещи следи", каза Симов.
    Жената вече е освободена. А на местопроизшествието в района на ж.к. Петровица се извършва оглед. Двама са задържани във връзка с отвличането - мъж и жена. По наша информация те са в основата на престъплението. Двамата са съпрузи от Карнобат. Пострадалата е 45-годишна жена, която е излязла от дома си и се движела по улицата. Пътят й бил препречен от две лица - мъж и жена, семейство - 46-годишният А.Б. и 37-годишната Д.Б. Двамата издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото, и насила я вкарали в лек автомобил, марка „Мерцедес“, управляван от А.Б., след което колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян. Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.
    Писъците и разправията чува случаен минувач и подава сигнал на 112. Стигнало се до сбиване. Двамата, преди да бъдат арестувани, са прегледани в Спешното отделение на смолянската болница и след това задържани. На място полицаите иззеха, като веществено доказателство, автомобил с английска регистрация.
    А.Б. и Д.Б. са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват действия по разследването - разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени експертизи и др. Тогаа ще бъде изяснено защо се стигнало до отвличането. Според инфомация на СмолянБГвести в основата стоят любовни взаимоотношения.
    Днес, 25 юни 2024 г,, след разпити на установени свидетели-очевидци ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на А.Б. и Д.Б. към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица - престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.   
     
     
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини