Кърджали се представи подобаващо на младежкия форум „Ало Космос,говори България”

Изображение 1 от 6

    Кърджали се представи подобаващо на младежкия форум „Ало Космос, говори България"провел се на  25.06.2024г в столицата.

    Павилион  имаха Община Кърджали и Астрономическата обсерваторияВъв  София тех парк се представиха над 1000 деца, сред, които и 20 от Кърджали

    Участваха още Н. Пр. Кенет Мертен, поланик на САЩ и заместничката му, астронавт от НАСА , Галин Цоков, министър на образованието. Тази година четвъртото издание на младежкия форум "Ало Космос, говори България" е под егидата на Министерството на образованиетоТук бяха още Евтим Милошев, министър на туризма, акад. Николай Денков, изп.директир на Самсунг, генерал-майор Явор Матеев, командир на Силите за специални операции на БА, депутати.Това съобщи за Кърджали бг вести Недко Тодоров ,един от основателите на Отлантическия клуб в България.

    Спонсори много и мошни.Включиха конферентна връзка с българин и сина му, плаващи в лодка, собствено производство в Северния ледовит океан, с гребла за рекорд на Гинес

    Председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси подари на американския астронавт плакат на клуба с макет на трабант. А ако в Космоса с НАСА полети българин ще сложи на плакета и космическа ракета,зарече се Паси.

    Участваха всички астрономически обсерватории от страната. Агоп Узунбохусян,директор на Обсерваторията в Кърджали показа наш телескоп.Той каза каза, че нашият е немско производство е уникален защото има специален филтър, който позволява ако има слънчево го хваща, другите не могат. Паси, US посланика и многото гости, гледаха днес слънцето през нашия слънчев телескоп!Това подчерта Недко Тодоров.

    Кърджали бг вести

    Снимки:Недко Тодоров

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини