Сейрула от „Славейков“ отново в националния отбор по английски, заминава на обучителен журналистически лагер

Изображение 1 от 2

    Сейрула Лютви от 10"а" клас на Средно училище "Петко Рачов Славейков" за втора поредна година е част от националния отбор на България за международната олимпиада по английски език, която ще се проведе в румънския град Констанца през септември. Сейрула се яви на интервю пред националната комисия и представи своите разсъждения по избрано от него литературно произведение и за поредна година впечатли журито с начина си на мислене и високото ниво на владеене на езика на Шекспир.

    „Обадиха се на Сейрула, че пак е избран в националния отбор. Решихме да изберем да се състезава за C1 ниво този път. Другите двама за това ниво са Антон и Джесика, с които спечелиха миналата година златния медал в отборното. Така че още по-добре за него, вече работиха заедно и сега пак ще имат шанс да си го повторят.“, със задоволство споделя Цветана Лафчиева, учител на Сейрула по английски език и главен „виновник“ за постиженията му в тази област през последните години.

    Освен подготовката за международната олимпиада амбициозният десетокласник се занимава и с предстоящото само след дни участие в Летния обучителен лагер на sCOOL Media, който ще се проведе от 1 до 8 юли в град Велико Търново. След кандидатстването си с кратък журналистически материал Сейрула бе одобрен за участие в лагера, а историята му – публикувана в уебсайта на младежката медия. Лагерът се организира от комисията Фулбрай и Асоциацията на европейските журналисти в България. Миналата година три момичета от „Славейков“ участваха в него.

    Със сигурност на Сейрула му предстои напрегнато лято, тъй като той е и делегат на конференцията за 10-ия цикъл на Диалога на Европейския съюз по въпросите на младежта.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини