Полицейска хроника:74-годишен немец е с опасност за живота след инцидент с колело, в Смолян кола тръгна на самоход и затисна шофьорката

На 30 юни 2024 г. около 10:20 часа в гр. Смолян, на ул. "Перелик", пред жилищен блок на адрес ул. "Зорница", е станал инцидент, при който лек автомобил "Фолксваген Т-Рок" е потеглил неконтролирано. Водачката на автомобила, 50-годишна жена, не е взела мерки да предотврати самопотегляне на автомобила. В резултат на това, превозното средство се придвижва напред и се спира в метална ограда, затискайки водачката между предната лява врата и прага на автомобила. Пострадалата е получила охлузни рани. Оказана и е медицинска помощ в МБАЛ-Смолян, след което е освободена за домашно лечение. Няма опасност за живота ѝ. Взетите проби за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

На 30 юни 2024 г. в 10:57 часа на телефон 112 е получен сигнал за инцидент на път в участък Смилян - Рудозем. Пристигналите на мястото екипи установили, че 74-годишен немски гражданин, с постоянен адрес в с. Чокманово, община Смолян, е претърпял тежко падане с велосипед при неизяснени обстоятелства, движейки се по изградената велосипедна алея в участъка. Вследствие на инцидента пострадалият е получил черепно-мозъчна травма, фрактура на лицеви кости и охлузни рани по тялото. Той е транспортиран до МБАЛ „Д-р Бр. Шукеров“ в гр. Смолян, а по-късно до МБАЛ "Св. Георги" в гр. Пловдив с опасност за живота. Работата по случая продължава.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Вчера около 18:55 часа е получен сигнал за възникнал пожар в къща в с. Требище общ. Смолян. Към мястото са изпратени два екипа на смолянската пожарна служба. Своевременните им действия предотвратили пожарът да се разрасне и да обхване къщите в близост. Предполагаема причина за инцидента е късо съединение. Нанесени са материални щети – унищожена е 180 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество /мебели, техника/. Няма пострадали хора.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини