Рапърът BG осъден да пee след одобрение от американското правителство

Американски рапър бе осъден да показва всички свои бъдещи текстове на песни на правителството и да ги разпространява едва след одобрение, за куриозния случай съобщава „Билборд“. Кристофър Дорси, познат с артистичния си псевдоним BG, има издадена 14-годишна присъда за незаконно притежание на оръжие от 2012 г. и в момента я излежава при облекчен режим извън затвора.  

При така нареченото освобождаване под наблюдение съдът може да определи период между една и пет години на ограничена свобода за наскоро освободени затворници. Сега, за да завърши реабилитацията си, рапърът е принуден да показва текстовете на всяка своя бъдеща песен на правителството, още преди да е започнала продукцията или разпространението ú. Ако в нея се открият елементи, които биха попречили на пълноправното връщане на музиканта в обществото, например думи за насилие, убийства или оръжия, тогава присъдата му може да бъде затегната.

Мярката може да изглежда крайна, но всъщност е сравнително лека в сравнение с предложената от прокуратурата пълна забрана рапърът да „промотира убийства и насилие с огнестрелно оръжие“ в свои песни и на концерти на живо. Някои негови текстове са отражение на същото поведение, което му докарва присъдата, смята обвинението, и „не съвпадат с целите на реабилитацията“.

Разглеждането на рап текстове като част от криминални съдебни процеси в Америка е практика, която предизвиква неодобрение сред изпълнителите, защото се смята, че поставя тъмнокожите изпълнители под натиск. Срещу нея вече са се обявили рапърите Меган Дъ Стелиън и Джей-Зи, попгрупата „Колдплей“ и попзвездата Кристина Агилера.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини