7-годишният Александър редом до кмета Иво Димов на водния поход по р. Марица

    Днес стартира вторият етап на Националния воден поход „Долна Марица 2024“. Около 55 души с над 30 каяка влязоха в реката от брега край село Райново. Сред тях за втора поредна година бе кметът на Димитровград Иво Димов. Градоначалникът бе ентусиазиран от приключението. 

    „За втора поредна година се включвам в Националния воден поход. Очаквам много емоции. Времето е хубаво, но нивото на реката е ниско. Разбрах, че вчера доста лодки са се обърнали. 

    Сега е мястото да споделя, че работим по трансграничен проект и идеята е да се закупят модерни каяци. Също така се обмисля традиционният воден поход да стане международен и финалът да е в Одрин“, коментира кметът Иво Димов. 

    Сред участниците е и Александър от София. Той е най-младият участници и е само на седем години. В похода Александър се включи заедно с баща си Димитър. 

    „Приключение е за мен. Като се качихме, плавахме и спряхме на едно място, трябваше да носим лодката, защото имаше бент. После се качихме пак, влязохме в бързей, влязохме в клони и се преобърнахме. Татко ме учи какво да правя в такива ситуации. Харесва ми, пак искам да участвам“, каза малкият Александър. 

    Междувременно се проведе и еко инициатива. Закачени бяха къщички за птици. 7-годишният Александър също се включи в инициативата, точно преди да се качи в каяка.

    Днешният втори етап от регатата е най-дългият от тридневното събитие. По вода ще бъдат изминати над 25 км. Днес ще се плава до района на Харманли. 

    Вечерната програма също ще бъде забавна. Ще има демонстрация по народни борби. В това събитие ще участват борците на СКБ „Димитровград“. От клуба по готварство към читалище „Марица 2008“ в село Райново пък ще приготвят бистър курбан.  

    Утре е третият етап от регатата. Ще се плава до Любимец. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини