Протестът на "Доспат не сте сами" се мести пред Народното събрание в София

Протест срещу действията на кмета на Доспат Елин Радев /ГЕРБ/ ще се проведе на 11 юли пред Народното събрание в София. Припомняме ви, че недоволството и протеститe в Доспат тръгнаха след като от Общината започнаха да събарят незаконни пристройки. Собствениците им открито заявиха, че това е наказателна акция и саморазправа с тях. Някои твръдяха, че са били симпатизанти на други политически сили. Други пък, че били бизнес конкуренти на Радев. Към потърпевшите се присъединиха и хора от други населени места. Те пазиха с жива верига застрашените от събаряне постройки. Стигна се до намесата на жандармерия. В един от случаите, както СмолянБГвести писа, жена бе с разбита глава при опит на Радев лично да премести керемиди. Тя подаде жалба в полиция и прокуратура. В процеса се включиха Михал Камбарев от ПП-ДБ и Александър Вълчев от ИТН. Те открито заявиха, че Радев използва служебното си положение, за да се саморазправя с опоненти. Депутати от двете групи дори от трибуната на НС призоваха медиите да насочат поглед към Доспат, който се е превърнал в "частна собственост на кмета".  
В социалните мрежи беше пуснат видеоклип, в който жители на Общин Доспат застанаха с лицата си и директно обвиниха Радев в натиск, саморазправа и феодализъм. Някои дори показаха съдебни решения, които били срещу заповедите за събаряне. Други пък разказаха, че водят съдебни битки след събарянето. В редица интервюта потърпевшите "разкриват корупционни схеми" на Радев. Последно в Доспат пристигнаха лидери и симпатизанти на "Величие".
В интервю за еТВ  кметът на Община Доспат категорино отрече обвиненията. Той заяви, че това са няколко човека, които са нарушили закона и в "опит да спасят незаконните си посторойки се обединили и обикалят  партиите, за да търсят подкрепа". Намесата на политически лидери от региона пък също определи като нарушаване на закона и опит на политиците да оправдаят ниските си изборни резултати в Доспат. В резултат на тези събития се сформира Гражданско движение  "Доспат, не сте сами". От няколко дни те приканват всички хора в страната да подкрепят поредния проетст, който според тях е срещу феодализма в малките населени места. 
В призива се казва още: /Публикуваме без редакторска намеса/ 
Ние от „Доспат, не сте сами“ отказваме да живеем в страх и подчинение!
Ние от „Доспат, не сте сами“ се борим за нашите семейства и близки!
Ние от „Доспат, не сте сами“ се борим НЕ само за Доспат, а за всички региони в които модела Доспат властва!
СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,
Извървяхме дълъг път в борбата с феодала!
Опълчихме се срещу корупционните схеми, фамилното облагодетелстване, но най – вече срещу отношението към народа.
В днешно време, в България не можем да си позволим повече да търпим такова отношение от властимащите към народа. Отношение като към ПОДАНИЦИ, а не като към НАРОД.
Българите сме горди хора, съхранили се през вековете и ще останем такива.
Благодарение на ЕДИНСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и чувството ни за самосъхранение, когато имаме нужда едни от други се събираме и се противопоставяме на самозабравилите се феодали на местно и национално ниво.
Ние от Доспат, НЕ СТЕ САМИ, вече не сме сами! Получихме огромна подкрепа от различни граждански организации, политически партии, свободни журналисти и стотици свободомислещи и отговорни хора по различни канали и начини, кой с каквото може.
Стигнахме до там, че получихме достатъчно подкрепа да организираме и проведем ОБЩОБЪЛГАРСКИ ПРОТЕСТ „ДОСПАТ, НЕ СТЕ САМИ“.
ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ХОРАТА СМЕ ВАЖНИ!!!
ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ФЕОДАЛИТЕ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ТОЛЕРИРАНИ!
ДА ДАДЕМ КУРАЖ И НА ОСТАНАЛИТЕ РЕГИОНИ, В КОИТО ИМА ТАКЪВ ПРОБЛЕМ!
ДА ЗАПОЧНЕМ ДА СИ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ – ЗАЕДНО!
КАНИМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ПОДКРЕПЕТЕ НИ!!!
НЕКА БЪДЕМ МНОГО, НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО!
София, 08:30 часа, 11.07.2024 г. ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини