VW приключи производството на Polo в Европа

Един от знаковите модели на Volkswagen - хечбекът Polo, повече няма да се произвежда в Европа. Последният автомобил е слязъл от конвейера на завода в Памплона (Испания), където Polo се сглобяваше повече от 40 години, като това е станало на 2 юли.

Сега германският производител започва трансформация на завода за производство на компактни електрически автомобили Skoda и Volkswagen, като това ще отнеме време. Все още не се говори за спиране на продажбите на Polo в Европа или намаляване на гамата - просто хечбекът ще се внася от Южна Африка.

Заводът в Памплона е рекордьор по производство на Volkswagen Polo, защото там са произведени 8 422 161 автомобила! Последният бройка е в конфигурация Life с 1,0-литров турбо двигател (95 конски сили) и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Колата е боядисана в синьо и изпратена за продажба в Испания.

От ръководството на испанското представителство на VW обявиха, че Polo „е дал всичко на завода - солидно минало и настояще, които ;w позволяват да гледаме уверено в електрическото бъдеще“. В същото време напускането на малкия автомобил от европейския пазар се отлага - изпълнителният директор на Volkswagen Маркус Шефер потвърди, че облекчаването на екологичните разпоредби ще позволи на Polo да остане в гамата до края на десетилетието.

В други държави по света Volkswagen Polo няма подобри проблеми - бестселърът на германците се произвежда не само в Южна Африка, но и в Алжир, Бразилия и Китай.

Източник: automedia.investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини