Ансамбъл „Златна Тракия“ изнесе два концерта в Нидерландия

Изображение 1 от 6

    Ансъмбъл „Златна Тракия“ представи достойно Хасково и България на престижен фестивал в град Варфум, Нидерландия. Това сподели след завръщането на изпълнителите от „ниската земя“ ръководителката на ансамбъла Златка Тимонова.

    „Завърнахме се от един много престижен, световен фестивал, доволни и заредени с позитивна енергия! Сред колоритните участници от Тайланд, Гана, Аржентина, Мексико, САЩ, Колумбия и др., представихме достойно града и страната ни на този световен форум. Показахме красотата и богатството на нашия фолклор. Завладяхме сърцата на публиката. Всеки ден имахме по 2 концерта - сутрин и вечер. След представлението вечер, всяка страна играеше около огъня. Ние привлякохме много наши почитатели, пристигнали дори от Амстердам да танцуват български танци с нас. Имахме два концерта пред деца и младежи. На всеки концерт публиката бурно ни аплодира и най-приятно беше, когато ни разпознаваха и поздравяваха след участието ни допълнително“, разказа Тимонова.

    Па време на фестивала във Варфум хасковските изпълнители са имали по един открит час всеки ден, което е привлякло неочаквано висок брой желаещи да учат български танци. 

    „Изненадахме се от желанието на толкова хора да дойдат и да учат танци и хора с нас! Разказаха ни колко много обичат българските танци. Много сме благодарни за топлото посрещане на домакините от семействата. Разделихме се с много сълзи от благодарност с тях! Имахме специална вечер само със семействата, на която заедно играхме български танци и се наслаждавахме на вкусни храни и чудесно барбекю!“, допълни Златка Тимонова.

    Преди да си тръгнат са получили плакет и подаръци от кмета на Варфум и организаторите. Всеки участник от ансамбъла вече има специалната значка, символ на голямото семейство на фестивала „Op Roakеldais“.

    „Златна Тракия“ имаше само 4 дни след гастрола в Нидерландия. От днес вече е започнала подготовката за следващия конкурсен фестивал в Северна Македония. Той ще се проведе в столицата Скопие от 22 до 26 юли 2024 г.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини