Изключиха смолянските депутати на ДПС от парламентарната група

Изображение 1 от 2

    Днес 17-те депутати от ДПС гласували против правителство на ГЕРБ, изпълнявайки препоръка на Ахмед Доган,бяха изключени от парламентарната група на движението,съобщи Нова Телевизия. Протоколът от заседанието на ПГ на ДПС в четвъртък прочете зам.-председателят на НС Росица Кирова. Първа точка в дневния ред била промяна в състава на парламентарната група. Така 25-има депутати от ПГ на ДПС са гласували за изключването на  Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Джевдет Чакъров, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левен Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али,Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Фабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Няма обявили се против, нито въздържали се. Сред имената са тези на смолянските депутати от ДПС- Хайри Садъков и Анджей Джандев.

    Опитите на СмолянБГвести да свърже с тях към този момент са неуспешни.

    Изключените от парламентарната група обявиха решението за нелигитимно. И заговориха за оказан натиск върху тях.

    „Този акт не е легитимен, не е съобразен с Устава на ДПС, приет е под натиск, под страх. Ще подготвим сериозна позиция след задълбочен анализ и консултация с юристи”, заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

    „Тези колеги на практика се самоизключиха. Направиха си и фракция „ДПС 17", коментира в кулоарите на парламента Пеевски.

    Снощи Ахмед Доган поиска оставката на Пеевски. В позицията на Доган, която предизвика напрежение в сряда вечерта, пише, че "системно не се спазва Уставът на партията и никога в 34-годишната си история ДПС не е използвало мутренски подходи за заплашване на семейства, за отнемане бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби".  

    Ахмед Доган е категоричен, че връщане назад няма и завършва с пословицата „Късно е, либе, за китка”.

    Делян Пеевски отговори също с писмена позиция като заяви, че няма да се откаже и никой не може да спре „Новото начало". Той отхвърли обвиненията в нарушаване на Устава и подчерта, че двамата с Доган се познавали прекалено добре и историята ще покаже, че Пеевски е бил прав.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини