Тодор Батков-син: С жителите на с. Брезе оставаме в протестна готовност..., ще затворим главния път Смолян - Кричим

Както по-рано СмолянБГвести писа, в неделя /14.07/ жителите на с.Брезе излязоха на протест срещу бездействието на общинската управа в Девин. Жители на селото  се събраха на разклона за Девин и в мирно шествие протестираха, че общината не обръща внимание на проблемите им.
"Вече 40 години ни лъжат, нека да спрат. Пътищата са лом, водата вече не става за пиене, само ни лъжат, е, стига толкова.
Протестираме за нормални условия на живот на селото, за пътища, за водопровода, 21-ви век сме, искаме да живеем нормално.
Пътят към гробищата е много труден, зимата даже не е проходим, на ръце се носят хората повече от километър.
Днеска протестираме за водопровода, за пътя да се оправи на село Брезе. Протестираме, панеже виждаме политическо напрежение, кметицата е от ГЕРБ, а в Девин ръководството е от ДПС и БСП. Ние сме пренебрегнати откъм бюджет, откъм всичко", казаха претестиращите.
Сред тях бе Тодор Батков-син, който активно вземаше думата по време на протеста. Батков-син бе кандидат за депутат от листата на ГЕРБ при последните парламентарни избори. Той обаче не успя да стигне до НС. За сметка на това Батков-син продължава да обикаля дейно из Смолянска област и да заема позиция по различни проблеми. В конкретния случай часове след приключването на протеста той съобщи, че жителите на Брезе са в протестна готовност и с намерение да затворят пътя Девин-Кричим.  
Публикуваме съобщението му без редакторска намеса:
Призовавам и моля управата на Община Девин, в лицето на кмета и мнозинството в Общинския съвет, да се освободи от задушаващата хватка на покровителите си и да започне да работи за хората! Стига празни обещания и лъжи - всички граждани на България имат равни права и няма втора категория хора!
Жителите на с. Брезе заслужават да имат:
 Нормален път до селото и улици в самото село - сега не могат да стигат дори линейки и пожарни!
 Нов водопровод - сега хората пият отровна вода!
 Нова канализация - сега след всеки по-сериозен дъжд канализацията връща отходни води!
 Път до гробището - сега починалите се носят на ръце 2 км!
Зам.-кметът на Девин - Николай Юруков, пое ангажименти днес и любезно помоли да дадем малко време на общината. Така и ще направим! Но очаквам този път да видя реални действия, а не само празни думи! С жителите на с. Брезе оставаме в протестна готовност - ако отново останем излъгани, ще затворим главния път Смолян - Кричим!
Благодаря на всички, които подкрепиха каузата на с. Брезе! Аз оставам плътно до вас, до края!
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини