Общо петима пострадали при три катастрофи през уикенда

Пътнотранспортно произшествие е възникнало на 12.07.2024 г. около 22:00 часа на път с. Бяла река – с. Смилян. 18-годишен младеж, водач на лек автомобил "Мерцедес Ц-220", управлявайки със скорост несъобразена с релефа на пътя, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в правомерно движещия се автомобил "Ауди А4". В следствие на инцидента ранени са пътниците и в двата автомобила - 18-годишно момиче с травма на главата, и 40-годишна жена, с охлузни рани по лицето. Използвани са обезопасителни колани. Двете са без опасност за живота. Пробите за алкохол и наркотични вещества на водачите са отрицателни.
 
На 12.07.2024 г. около 23:55 часа на път гр. Смолян – к.к. Пампорово, 19 - годишен младеж, водач на лек автомобил "Сеат Кордоба", управлявайки със скорост несъобразена с релефа на пътя, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в правомерно движещия се автомобил "BMV 3 Er Reihe“. В резултат на инцидента ранени са водачът на "Сеат Кордоба", който е получил травма на главата и охлузни рани, и 27-годишна жена пътувала в „БМВ“-то, която е с контузия на гръден кош. След извършен преглед в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – гр. Смолян и двамата са освободени за домашно лечение. Използвани са обезопасителни колани. Пробите за алкохол и наркотични вещества на водачите са отрицателни.
 
Пътнотранспортно произшествие с пострадал пешеходец е станало на 13 юли, около 17:00 часа, на кръстовището между ул. "Освобождение" и ул. "Васил Левски". 54-годишен водач, управляващ лек автомобил "Опел Астра", е блъснал пресичаща на пешеходна пътека 47-годишна жена от Девин. Вследствие на инцидента жената е пострадала и е настанена за лечение в МБАЛ-Смолян с фрактура на глезена, без опасност за живота. Взетите проби за наркотици и алкохол на водача са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини