В Смолян четирима души са в болница с хранително разстройство.Твърдят, че яли дюнер

Всичко по случая в картина, гледайте тази вечер само в Новините на еТВ /ЕСКОМ/ от 19:30 часа!

Проверка  ще покаже дали има наистина връзка между дюнерите и състоянието на пациентите!

В Смолян четирима души са приети в Инфекциозно отделение на многопрофилната болница с хранителна интоксикация, потвърдиха за СмолянБГвести от лечебното заведение. Сред хоспитализираните са 12-годишно дете и баща му, както и 17-годишен младеж и мъж на 34 години. Те били приети в отделението от д-р Момчил Хубчев. Обяснили, че са консумирали дюнер, който закупили от кв. Райково.

"Състоянието на болните беше задоволително, на венозна реанимация бяха през вчерашния ден“, каза за еТВ д-р Хубчев. Днес грижите за тях е поела д-р Румяна Карагяурова. Тя обясни, че пациентите са в добро състояние.

„Нямат повръщане вече, нямат разстройство, афебрилни са. Казаха, че дюнерите като вкус са били хубави“, допълни още началникът на отделението.

Разстроени от случилото се, семейство Уручеви, които са собствениците на дюнерджийницата, обясняват, че всичко, което продават, е в срок на годност, а сосовете съхраняват в хладилници. Казват, че вчера имали над 40 клиенти.

"Аз си го обяснявам така, че те не го ядоха тук, на обекта, а си го взеха за вкъщи и просто в тази жега, ако са го оставили в автомобил и не са го яли веднага. Как на четирима човека има проблем, а на 30, 40 до 50 човека нямат никакви оплаквания?", пита Уручев. Разказва, че лично прозвъняли на клиентите, които познават. Никой от тях нямал оплаквания. Притеснени, сами занесли проби в РЗИ-Смолян. Допълват, че са готови с всичко да съдействат на проверяващите органи, за да се установи какво точно се е случило! През това време се питат кой и с каква проба е установил връзка между състоянието на пациентите и техните дюнери? 

От РЗИ-Смолян и Агенцията по храните започват проверка по случая. В същото време лекарите казват, че има повишение на летните вируси и хранителни разстройства. Затова в горещите дни препоръчват да избягваме месото и яйцата.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини