Пореден ден с много високи температури около 40 градуса

Пореден 12-и ден с максимални температури около 40°C - за това предупреждават от НИМХ. Отново е обявен червен код за опасно време и високи минимални и средноденонощни температури. В ранното утро на 18 юли в Смолян температурата е 19 градуса. През деня ще е предимно слънчево. След обяд обаче се очаква развитието на купесто-дъждовна облачност и е възможно да превали и прегърми. Максималната температура ще достига 37-40 градуса.

Днес отново ще бъде предимно слънчево и много горещо. В следобедните часове главно над Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър.
Максималните температури ще са предимно между 37° и 42°, в София – около 36°-37°.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в масивите от Западна България, ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 33°, на 2000 метра – около 24°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини