МОН обяви конкурси за директори на 11 училища в Смолянска област

За 11 учебни заведения в Смолянска област са обявени конкурси за директори. Това са ПГТТ "Христо Ботев", ОУ "Стою Шишков" - Смолян, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Момчиловци, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Девин, ОУ "Иван Вазов" - с. Триград, ПГСГСТ "Никола Й. Вапцаров" - Чепеларе, СпУ "Олимпийски надежди" - Чепеларе, ОУ "Христо Ботев" - с. Букова поляна", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Давидково, ОУ "Васил Левски" - с. Ерма река.
Освен че трябва да са български граждани, кандидатите за директори трябва да имат диплом за висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър" и най-малко 5 години учителски стаж. Кандидатът за директор на Спортното училище в Чепеларе трябва да има не по-малко от 5 години учителски стаж или 5 години професионален опит в областта на физическото възпитание и спорта. 
Конкурсът ще се проведе в два етапа - писмен изпит, който включва решаване на тест и събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на даденото училище.
Документите се подават от днес - 18 юли до 17.30 часа на 19 август в Регионалното управление на образованието в Смолян. Документите могат да бъдат подадени и по електронен път на електронната поща на РУО.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини