Обявиха младежки конкурс за зелени идеи и чиста община

НСОРБ очаква до 15 август проекти за Националния младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Мотото на конкурса през 2024 г. е „Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“.

2024 година е ключова за подготовката на общините за промяна в механизма за формиране на такса „битови отпадъци“. Тази стъпка е част от цялостен процес по въвеждане на нов подход в управлението на отпадъците, важна част от който е активното включване на гражданите и разширяване на разделното събиране на отпадъци.

Темата на Националния младежки конкурс през тази година е свързана именно с тази важна трансформация, която предстои във всички общини и промяната в обществените навици.

Аз за моята община: зелени идеи – чисти общини“.

Целта е младите хора да добавят своя принос към усилията на общините за обективно и широко информиране на хората за промените и необходимостта от отговорно отношение към управлението на отпадъци.

Участниците в конкурса трябва да обмислят и предложат кампания сред жителите на общината, в която живеят, за насърчаване на разделното събиране на отпадъци, намаляване разхищението на храни и повторната употреба на дрехи, мебели и домакинско оборудване и др.

Участниците в конкурса следва да изпратят изложение на своята проектна идея /с текст, видео, презентация или др./ в съответствие с условията на конкурса, в електронен формат по електронна поща на НСОРБ, на адрес: konkurs@namrb.org

Срок за получаване на предложенията: 15 август 2024 г.

Още информация за условията на конкурса тук

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Анализатор
    7 0
    14:10, 19 юли 2024
    Бързо, бързо, бързо общинската съветничка хореограф-режисьор, която си паркира колата по тротоарите, без да плаща синя зона да кандидатства и за този проект, че и без това с другите е безполезна на обществото, сега поне да почисти малко града. Една оборка да направи около ОНЧ "Заря" ще е по-полезна от работилничките и мятащите се по фонтаните деца, мокри и болни после, но на това му се вика "ИЗКУСТВО" :)))
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини