След дъжд качулка: В село Воден телекомите щели да оправят мобилното покритие

Транспортният министър Георги Гвоздейков, който от верен следовник на ПП-тата се превърна в лоялен гербера, се опита да си пише личен актив на гърба на драмата на хората в село Воден.

Чиновникът, за когото в Министерството на транспорта не можеше да се чуе нищо добро, преди да седне на министерското кресло, се сети, че трябва да се подобри мобилното покритие в изгореното село и извика на среща мобилните оператори след като трагедията стана факт.

„Мобилните оператори предприемат спешни стъпки за подобряване на състоянието на комуникациите в с. Воден и няколко съседни села. Целта е да се осигури по-добро покритие на мобилната мрежа за населението като се разположи допълнително оборудване в района“, гласи официалното съобщение на ведомството от откровеното пиар събитие.

Още снощи служебният премиер на Бойко Борисов Димитър Главчев повдигна темата, че там комуникациите са зле.

От пресцентъра на МТС цитират представители на Виваком, А1 и Йеттел, които заявили, че ползването на мобилните мрежи в района е по-натоварено от обичайното и че ще предприемем бързи действия, за да гарантират, че хората там ще бъдат обезпечени.

„Моят апел към вас е да следите ситуацията с особено внимание, за да съдействаме на хората в тези силно засегнати части от страната“, казал Гвоздейков.

А трите мобилни оператора обяснили, че правят постоянни проверки на мрежите в пострадалите от пожари райони, и че това щяло продължи и в следващите дни.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини