Скандал заради "турско робство" в БГ презентация за 3-ти март

"Турското робство" спря презентация за 3-ти март в контингента ни в Афганистан. По случая зрее скандал в Министерството на отбраната, съобщиха  от военната ни мисия.

Български офицер, майор Даниела Благоева, е подготвила презентация, посветена на националния празник 3-ти март. Презентацията е била спряна, а офицерът е била заплашен с наказание заради национализъм, съобщава Фокус.

Пресцентърът на Министерство на отбраната разпространи позиция във връзка с въпроси, свързани със скандала.

Майор Даниела Благоева изготвя презентация по повод Националния празник на Република България – 3-ти март, и я разпространява във вътрешната информационна мрежа на ИСАФ в Кабул, което не е част от служебните й задължения. Националният командир на контингента полковник Петко Лилов назначава служебна проверка по случая, която установява, че в презентацията е допусната терминологична грешка в текста на материала.

Полковник Лилов провежда още същия ден, 3 март, среща с Командващия регионалното командване "Столица" бригаден генерал Левент Чолак, на която се изясняват обстоятелствата и случаят е приключен. На проведената двустранна среща в Афганистан турската страна остава удовлетворена от навременната реакция на българското командване.

Майор Даниела Благоева продължава да изпълнява задачите си в мисията в Кабул на друга длъжност. Тя ще се завърне с планираната ротация на контингента.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини