107 държави ще участват в "Часът на Земята 2010"

От Световния фонд за дивата природа се надяват, че инициативата "Часът на Земята 2010" ще подобри миналогодишния рекорд по масовост, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В седалището на фонда в Швейцария досега са заявили желанието си да участват в инициативата 1600 града в 107 страни, включително всички страни от "голямата двайсетица" и 6 от 10-те най-населени мегаполиса в света. 

Инициативата се състои в това, че всички, които не са безразлични към бъдещето на планетата, на 27 март в 20 ч. и 30 мин. местно време ще изключат за един час светлината у дома. Миналата година така постъпиха около 1 милиард души в 4159 града в 88 страни, отбелязаха от фонда.

И тази година за 60 минути се очаква да бъде изгасена светлината на прочути в цял свят забележителности, включително Айфеловата кула в Париж, статуята на Исус Спасителя в Рио де Жанейро, Колизея в Рим, Бранденбургската врата в Берлин, Операта в Сидни, небостъргача "Емпайър стейт билдинг" в Ню Йорк.

За пръв път "Часът на Земята" бе организиран в Сидни през 2007 г. Тогава около 2 милиона души се съгласиха да останат 1 час без електричество.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини