Картини на частна галерия „НИКОЛ” гостува в КДК

 

Днес, 1 август 2024 г., от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК ще бъде открита изложба на картини от колекцията на частна галерия „Никол”, която ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до края на месеца. Колекцията съдържа 41 платна на наши и чужди майстори на четката, както и картини от личното творчество на Николай Ангелов, собственик на галерията.

Гостуванията на галерия „Никол” в КДК се превърнаха в традиция. В средата на лятото, когато Смолян гъмжи от туристи и гости, зала „Петър Стайков” е отворен прозорец към света на изкуството. В сбирката има за всекиго по нещо – класическа, съвременна, авангардна живопис. „Тазгодишната ми колекция е от „комерсиални” творби – казва Николай Ангелов, – и всички са на атрактивни цени, за да могат ценители и любители, открили своето вдъхновение, да си го позволят.“ Едно платно, озаглавено „Смолянски езера”, беше закупено още при подреждането на експозицията. То отиде за Варна.

От три десетилетия Ангелов управлява частна галерия. През нея той купува и продава свои и чужди творби. За пореден път ни предлага изкуство от познати и малко известни автори, което би било комплимент за всеки дом, работен офис или подарък.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини