Рудозем готви четиридневен празник с концерти на Криско, Емануела, Джордан, Ивайла и Аристос

От 13-ти до 17-ти август се очаква да се съберат хиляди за Празника на град Рудозем и Деня на миньора. Първият ден е обявен за "Ден на спорта и забавата", като основно ще има занимания за деца. На 14-ти август на Площад България ще се прожектират филми. На следващия ден на сцената ще се качат самодейци от читалищата на общината, които ще изнесат фолклорна фиеста. От 19:00 часа празникът ще продължи с концерт на една от любимите родопски певици - Нина Иванова. Веднага след нея ще има концерт на поп-фолк певицата Ивайла. От 21:30 концертната вечер ще закрие талантливият изпълнител Мирослав Тросков.

В петъчния ден подгряващата програма отново е оставена на читалищните певци и танцьори от община Рудозем. Фолклорната забава ще продължи до 18:15, когато ще бъде предадена щафетата на народния певец Николай Славеев. В 20:15 часа ще започне тържественото откриване с кмета на Рудозем инж. Недко Кулевски. Веднага след тържествените слова сцената ще бъде взривена от концерт на любимеца на тийнейджърите Криско. След него на сцената ще се качи фолк-дивата Емануела.

В неделя празникът продължава още от 12:00 часа и ще продължи до 22:00 часа. През целия ден ще има фолклорни изпълнители, като Златко Кафеджиев и Хамид Имамски. От 19:00 часа започват поп-фолк концерти на Джордан, Данна и гръцкия изпълнител Аристос.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини