Богат кулинарен щанд, демонстрации на хора и мурсалски чай на тематичната вечер на с. Триград в Девин

Демонстрации на песни, хора и богат кулинарен щанд с разнообразни ястия грабнаха гостите и жителите на Девин по време на тематичната вечер на с. Триград. Специално за събитието, което се състоя в неделя вечер на площад “Игор Юруков”, в Девин.Имаше приготвен мурсалски чай, който обикновено се свързва с региона. Домакините изненадаха присъстващите и с армаган от ароматната билка.
Самодейци от местното читалище представиха седянка с комедийни мотиви, обичаи и традиции свързани с населеното място.Имаше гайди, хора и песни. Разнообразни ястия бяха изложени на кулинарния щанд, за който се бяха погрижили представители на местни механи и ресторанти. Мисирена трахана с кокал, родопски катми, клин, пататник, тиганички, мъфини с боровинки бяха само част от вкусотиите, които можеха да се дегустират. Предлагаха се млечни продукти, мед и ръчно приготвени изделия от творилницата на Албена Чолакова.
Представена бе и историята на родопското село и природните забележителности, които впечатляват хиляди туристи от страната и чужбина, стихотворението “Триградски мотиви” и др.
Сред гостите на “Вечер на с. Триград”, бяха кметът на Община Девин Здравко Иванов и зам. - кметът инж. Николай Юруков.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини