Засилени проверки за скорост през настоящата седмица провежда полицията

През текущата седмица (5 – 11 август) на територията на областта, както и в цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL, като аналогични проверки се извършват във всички страни-членки на европейската мрежа.
 
Целта на операцията е да се повиши безопасността на пътищата чрез засилен контрол върху спазването на скоростните ограничения. Това е особено важно през летните месеци, когато трафикът е значително увеличен поради летните отпуски и почивки.
 
Точките за контрол на територията на област Смолян са съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост. Приоритетно ще бъдат обхванати местата и участъците с концентрация на ПТП, настъпили най-често поради несъобразена скорост.
 
От началото на 2024 година до 31 юли на територията на ОДМВР-Смолян заради превишена скорост са настъпили 57 тежки пътнотранспортни произшествия, с 2-ма загинали и 71 ранени граждани. В тези произшествия са включени и 10 блъснати пешеходци, от които 1 е загинал. За първите седем месеца на тази година в областта са установени 8560 нарушения на скоростните режими.
 
Апелираме към всички водачи да бъдат внимателни и да спазват ограниченията на скоростта, за да се избегнат инциденти и да се осигури безопасността на всички участници в движението.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини