Концерт с благотворителна кауза изнасят млади таланти и преподаватели от Лятната академия "Огънят на Орфей"

Изображение 1 от 2
    Тази година концертът на млади таланти и преподаватели от Лятната академия "Огънят на Орфей", която се провежда в Златоград ще бъде с благотворителна кауза в подкрепа на малкия Алекс. Това съобщават от община Златоград, която е домакин и партньор на провеждането на осемнайстото идзание на Академията. Концертът под наслов "Поздрав към Златоград" ще е на 9 август на откритата сцена пред сградата на общината. В него ще участват Ерик Франсери, дуо Стела и Костадин Динкови /класическа китара/, Мичо Димитров /цигулка/, Евгени Желязков /пиано/, Николай Докторов /кавал/, Галя Петрова-Киркова /народно пеене/, Евгения Тагарева /поезия/ Георги Димов и Захарина Тонева /театър/, както и майсторски и творчески класове по оперно пеене, класическа китара, цугтромбон, народно пеене, кавал, литературно творчество, театър.
    За поредна година община Златоград е домакин на Международна лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей”, която се провежда от 4 до 14 август. Академията дава шанс за обучение, изява и творческо общуване на талантливи деца и младежи. Преподавателите в творческите и майсторски класове са известни изпълнители, творци и педагози, участващи активно в културния живот на България и Европа. Лятната академия ще създаде няколко творчески класа: литературно творчество, театър, живопис, приложни изкуства и пиано, в които могат да се включат деца и младежи от Община Златоград. 
    Участниците в Академията традиционно представят концерт, който тази година е и с благотворителна кауза. На централния площад в Златоград ще бъдат поставени кутии за дарения и всеки, който желае, може да помогне за лечението на Алекс. 
    Малкият Алекс е от село Долен, но живее в Бургас и е изправен пред предизвикателството да пребори заболяването си. Още в средата на юли община Златоград започна благотворителна кампания, а кметът Мирослав Янчев обави, че ще постави пред Общинския съвет идеята за Фонд в подкрепа на децата в риск. "Случаят на Алекс е пореден на дете в нужда, затова предлагам средствата от фонда за еднократна помощ на новородени да бъдат използвани и за потребностите на деца в риск. Децата ни в риск имат потребност, която понякога е неотложна и кампаниите за набиране на средства са невинаги навременни", коментира Янчев.
    Желаещите да се включат в благотворителната кампания, могат да го нправят и с паричен превод на следната банкова сметка: 
    IBAN: BG48IABG74918400867301; 
    BIC: IABGBGSF; 
    код за вид плащане: 445100 – за получени суми, дарения от страната или код за вид плащане: 445200 – за получени суми, дарения от чужбина при банка Интернешънъл Асет Банк клон Смолян, офис Златоград
    Основание за превод: деца Златоград
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини