В Златоград може да има филиал на Университета по хранителни технологии

Заместник областният управител Андриян Петров и кметът на община Златоград Мирослав Янчев проведоха среща с председателя на Съвета на настоятелите проф. Пламен Моллов, ректора проф. д. н. Галин Иванов, заместник-ректора доц. д. н. инж. Кирил Михалев и доц. Иво Димитров в Университета по хранителни технологии – гр. Пловдив. По време на разговора се обсъди възможността за разкриване на филиал на Университета в Златоград, като в него ще могат да се обучават, както студенти от България, така и студенти от Гърция и Турция.
През следващата седмица предстои в гр. Златоград да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между кмета на община Златоград Мирослав Янчев и ректора на Университета по хранителни технологии проф. д. н. Галин Иванов. В меморандума ще бъдат описани ангажиментите на двете страни, като целта е да се финализират процедурите и да се реализира прием за учебната 2025/2026 година.
Предстои осигуряване на учебна база, общежития и подбор на специалностите, с които Филиалът ще стартира, както и да се получи одобрение от Министерството на образованието и науката. Планира се още тази есен да се стартира с преподаването на няколко специалности под формата на хибридно изнесено обучение, което да позволи обучението на ограничен брой студенти, докато базата стане готова и се премине през всички необходими процедури за разкриването на филиала.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини