Горски пожар вилня край село Барутин, потушен е! Горяха и сухи треви в Девин

На 7 август, в 18:05 часа на телефон 112 е получен сигнал за горски пожар в  местност Стъпица, землище на село Барутин, община Доспат. На място са изпратени два противопожарни автомобила (ППА) от РСПБЗН – Доспат с 14 служители и един ППА от РСПБЗН – Девин с 3-ма служители. Установен е върхов пожар в иглолистна гора на площ около 10 декара.
В гасенето на пожара участвали един летателен апарат за гасене на горски пожари и един булдозер. Допълнителна помощ оказали служители на ДГС – Доспат, община Доспат и доброволци от местното население. През нощта, на мястото е имало дежурни екипи. Към момента пожарът е погасен напълно. Той е възникнал в близост до пътното платно, което предполага, че причината може да е изхвърлена незагасена цигара.
 
На 7 август, в 20:53 часа в РСПБЗН – Девин е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти на ул. „Иглика“ в Девин, обхващащ площ от 10 кв.м. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество. Спасена е смесена гора с площ от 10 декара. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини