С велосъстезание Девин даде начало на празника на града и минералната вода /галерия/

    С велосъстезание "Деца на колела" Девин даде начало на празничната си програма по повод празника на града и минералната вода. Надпреварите се проведоха днес в три категории.
    При най-малките, деца от 7 години до 10-годишна възраст, първи се класира Петър Люнчев, следван от Димитър Милев и Божидар Димитров. Венцислав Арнаудов, Димитър Лалов и Даниел Иванов са в призовата тройка при децата от 11 до 14 години. Във възрастова група от 15 до 18 години първи е Димитър Башков.
    Победителите бяха отличени с медали и грамоти от кмета на Община Девин Здравко Иванов и Любомир Кисимидаров от "Джагомания", който подсигури материалните награди и по един час безплатни забавления в игралния център. Грамоти и награди получиха всички участници.
    "Днес възобновяваме състезанието с велосипеди, което в миналото се радваше на голям интерес. Надяваме се да възвърнем тази традиция. Поздравявам всички участници в надпреварите", заяви градоначалникът на Девин по време на официалната церемония по награждаването, която се проведе на сцената на площад "Игор Юруков". Иванов благодари на всички съпричастни за осъществяване на инициативата - Любомир Кисимидаров, Филиалът на Спешна помощ и Районно управление на полицията в Девин, както и на съдиите Марин Командарев и Петър Карагегов.
    Стартът на състезанието бе пред ПГЕ "А. С. Попов", като трасетата бяха с различна дължина. При големите тя бе близо 1.6 км., като финалът бе в района на Културен дом - Девин.
    Преди старта всички участници преминаха и инструктаж за безопасност от страна на служител на полицията. По време на състезанието, велосипедистите бяха съпроводени от полицейски патрул и екип на Спешна медицинска помощ със специализиран автомобил.
    Организатори на състезанието са Община Девин и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни, със съдействието на "Девин" ЕАД.
    Утре ще се състои и турнир по плуване.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини