Хиляди гости от страната и чужбина за Празника на град Девин и минералната вода

    Хиляди девинчани, жители на общината и гости от страната и чужбина се събраха снощи на площад "Игор Юруков", за да отбележат заедно Празника на град Девин и минералната вода. Местният Гайдарски състав даде началото на програмата, след което всички присъстващи бяха приветствани от председателя на Общински съвет – Девин инж. Карамфил Каров и кмета на общината Здравко Иванов.
    „За мен е истинско удоволствие да се обърна към всички вас тази вечер, когато отбелязваме Празника на град Девин и минералната вода. Празник, който през годините се очерта като едно от основните събития в града, което е и повод за срещи на близки и познати от страната и чужбина“, каза във встъпителното си слово инж. Каров.
    Той отбеляза още, че през последните години градът и общината се развиват в благоприятна посока, като подчерта, че се разрешават наболели проблеми в различни населени места, като има ясна визия да продължи добрият темп в тази насока.
    "Аз, като председател на Общински съвет – Девин и с общински съветници ще продължим да подкрепяме всяко едно предложение, което е в интерес на хората!“, категоричен бе председателят на  ОбС – Девин, като пожела на всички крепко здраве и добро настроение.
    Градоначалникът на Девин припомни на всички уникалните природни дадености, забележителности и минерални извори, с които разполага общината, като направи кратка ретроспекция на усилията на неговия екип за развитието на населените места и туризма и бъдещите планове в тази насока.
    "С годините нашият град се оформи като един от водещите балнеологични центрове в страната, който е добре познат и зад граница. Община Девин е известна и като истинска съкровищница на водни ресурси. Пълна е с карстови извори, реки и язовири, но голямото ѝ богатство са минералните извори, които привличат все повече туристи и инвеститори в региона. Не мога да подмина лековитите извори в „Беденски бани”, в град Девин и Михалково. В общинския център има голям извор с мека минерална вода с отлични трапезни свойства, а в село Михалково е уникалното находище с естествено газирана лековита вода, подходяща за лечение на хора със сърдечно-съдови заболявания. Водата от горещия извор на Беденски бани също е уникална и за наша радост тя е налична и в Девин и е на разположение на хората. Всичко това, съчетано с местните хора и прочутото родопско гостоприемство с невероятната планина и туристическите забележителности  превръщат града и общината ни в привлекателна дестинация и желано място за отдих,  развлечение и лечение", отбеляза Здравко Иванов допълвайки, че той и екипът му правят всичко по силите си да работят за развитието на региона и изрази надежда с течение на времето все повече млади хора да предпочетат родното си място за развитие.
    "Разбира се, че между приоритетите на водещо място е и развитието на туризма. Уверявам ви, че ще продължим да работим в интерес на жителите на община Девин! Искам да поздравя всички вас с празника и да ви пожелая много здраве и успехи!“, каза още в обръщението си кметът на Девин Здравко Иванов.
    Присъстващите бяха приветствани и от заместник-областният управител на Смолян Красимир Даскалов, който връчи и поздравителен адрес от името на областния управител Захари Сираков.
    След това празникът продължи с концерт със специалното участие на фолклорните изпълнители Мелек Ерен, Стоян Петков, Боряна Карпузова и Николай Славеев.
    Водещ на събитието бе Стоян Петков, а хореографията бе поверена на невероятните танцьори от ФТФ „Асти Денс“, с ръководител Николай Бояджиев.
    Организатори са Община Девин, Фен Фолк ТВ и Мюзик Медия Клъстер.
    Празничната програма продължава и днес. От 10:00 часа стартира турнир по плуване, който ще се проведе на външния басейн на СПА хотел “Орфей” в Девин. Надпреварите ще преминат в три категории - момичета и момчета от 7 до 10-годишна възраст, девойки и юноши от 11 до 15 години и жени и мъже над 16 години.
    От 16:00 до 18:00 часа ще се проведе Работилничка с пчелата Биззи и Devin изворна за родители и деца.
    От 18:00 часа за първи път ще се проведе Кулинарен конкурс за най-добър ресторант на община Девин за 2024-а година. Най-добрите шеф готвачи ще премерят сили на алеята до сцената.
    От 19:00 часа ще бъде даден старт на концерт със специалното участие на фолклорните изпълнители Хамид Имамски, Теодора, Радостина Николова, Елена Паракосова и МФГ Годлевски Великден.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини