През почивните дни задържаха трима пияни, сред тях с 2.78 промила алкокол

В рамките на специализирана операция по пътен контрол през почивните дни са задържани четирима водачи. Трима са шофирали след употреба на алкохол, а един след употреба на наркотични вещества.

На 9 август, около 16:30 часа, на пътя между Оряховец и Върбина е спрян за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от 58-годишен жител на село Габрина, община Мадан. При извършен тест за алкохол, са отчетени 2,78 промила.

На 10 август, около 5:20 часа, на бул. „България“ в Смолян, при проверка на 29-годишен местен жител, дрегерът показал 1,68 промила алкохол. В същия ден, около 10:20 часа, в ареста на РУ-Чепеларе е задържан 31-годишен мъж от Кърджали, който е спрян за проверка на КПП-Пампорово. Установено е, че той е управлявал автомобил „Фолксваген Т-Рок“ след употреба на наркотични вещества, като тестът показал наличие на бензодиазепини.

По-късно, в 17:40 часа, в град Рудозем в нарушение е бил 57-годишен водач от Мадан. Тестът за алкохол показал 2,68 промила. Водачите са дали кръвни проби за химичен анализ. Срещу тях са образувани бързи производства.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини