За шлайфист и бояджия дават заплата 4000-5800 лева, на медицинска сестра - 1500 лева

Драстични разлики в предлаганите трудови възнаграждения се забелязват при обявените свободни позиции в Бюрото по труда в Смолян. Така например за шлайфист, бояджия и бластьор с основно образование възнаграждението е 4000-5800 лева. В същото време на медицинска сестра с висше образование се предлагат 1500 лева.
Общо обявените свободни позиции в Бюрото по труда към 13 август са 58, в това число 6 работни места по чл. 38 от ЗХУ. 28 са работните места за учители. Възнагражденията на част от тях съща са сравнително високи - от порядъка на 1852-1853-1854 лева. Други учителски места обаче са обявени като лекторски с възнаграждение от 10.15 лв. за час. На другата крайност са свободните места за учител по руски език и учител по информатика и информационни технологии с трудово възнаграждение от 1977 лева.
Сред обявените свободни работни места в Бюрото по труда са такива за касиер и касиер-счетоводител, готвач продавач консултант, шивач, окачествител, санитар, чистач, електротехник. Предлаганите за тях възнаграждения се движат около и малко над минималната работна заплата.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини