Пожар беше спрян на метри от къщите в село Бръщен

На 12 август 2024 г., в 15:05 часа, в пожарната служба е получен сигнал за пожар в сухи треви в местността Поления, село Бръщен, община Доспат. Пламъците обхванали 300 декара сухи треви и храсти и 20 декара гора. Междувременно в социалната мрежа очевидци съобщават, че пожарът е голям, вижда се дори от съседното село Црънча. Отправен е и призив за доброволци, които да помагат в гасенето. (Използваната снимка е публикувана във Фейсбук от Николина Пехливанова) Към 19:00 часа пожарът е локализиран в близост до къщите на село Бръщен, като на място останали дежурни екипи. Сутринта на 13 август пожарът е напълно погасен. 
 
На 13 август 2024 г., в 13:15 часа е получен нов сигнал за пожар в сухи треви в местността Исека, община Доспат. Незабавно към мястото са изпратени екипи от Районната пожарна служба в Доспат. В гасенето се включили и екипи от Държавното горско стопанство в Доспат, водоноска от Община Доспат и доброволци. Благодарение на бързата реакция на всички участници, пожарът е погасен, а дежурни екипи продължават да наблюдават мястото, за да предотвратят възобновяването на огъня.
 
През летния период зачестиха случаите на пожари в община Доспат, в района на село Бръщен, обобщават от пожарнята. Тези инциденти представляват сериозна заплаха за околната среда и безопасността на жителите. Напомняме, че паленето на огън на открито е строго забранено. При установените нарушения се налагат парични глоби от 200 лева до 2 000 лева. Призоваваме гражданите да спазват тази забрана, да бъдат изключително внимателни и отговорни, и да съобщават на компетентните органи при забелязване на потенциално опасни ситуации.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини