Облачно с краткотрайни валежи и гръмотевични бури

Днес атмосферата остава неустойчива. Главно в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще преобладава слънчево време, но на отделни места и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток, който вечерта в западните райони ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27°-29° във високите западни полета до 35°-37° в Централна и Източна България, в София – около 28°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, на места в Централна Стара планина и Западните Родопи ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

14 градуса е температурата в утрото на 21 август в Смолян. Утрото е облачно, облачно ще се задържи през целия ден. Очакват се и краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Максималната температура ще достигне 22 градуса.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини