Празник на цветовете ще се състои в Смолян за трета поредна година

За трета поредна година Празник на цветовете ще събере малки и големи в пространството между Музея, Галерията и Библиотеката в Смолян. Три са дните - 27, 28 и 29 август, в които пространството ще се изпълни с много цвят, музика, творчество и забавления. Арт фестивалът ще се провежда от 15.00 до 18.00 часа.
Програмата предвижда официалното откриване да е на 27 август от 15 часа. От 15.30 започва "Музикална цветотека" - арттерапевтична работилница с художника Петър Пиронков и психолозите Елена Бончева и Павлина Красина. От 16.30 часа е ателието "Пеперудени мечти" с водещ Сийка Алексиева. 
На 28 август заниманията започват с "Приказка за цветята" и "Цвете с емоции", подходящи за деца от 7 до 12 години. В същото време ще се проведе и терапевтично ателие "Моят цветен свят" с психолозите  Елена Бончева и Павлина Красина, подходящо за деца от 5 до 7 години. А арт работилницата "Цветни мандали" е за най-малките до 5 години. От 16 часа започва йога зона "Техники за справяне със стреса" с водещ Гергана Льолева. През цялото време ще има и "Шарени ритми" - музикални трансформации с водещ Красимира Койчева.
В четвъртък - 29 август от 15 часа ще е работилницата "Брошка от вълна" с водещ Анна Болгурова. Закриването на фестивала ще е същия ден от 17.30 часа.
Фестивалът се организира от община Смолян, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Регионалния исторически музей, Художествената галерия и Регионалната библиотека.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини