На министерско ниво нищиха туризма в село Момчиловци

“Момчиловци има висок потенциал за развитието на туризма и пълната подкрепа от Министерството”, заяви министърът на туризма Евтим Милошев на специално организираната от него среща по повод наближаващия Седми международен фестивал на киселото мляко. Той ще се проведе в дните от 30 август до 1 септември т.г. в Момчиловци под патронажа на Министерството на туризма. На срещата присъстваха новият посланик на Китай Н. Пр.  Дай Цинли с екипа си, зам.-министър на туризма Ирена Георгиева, Иван Тодоров - председател на Българският център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай и организатор на фестивала. Момчиловци бе редставено от кметът Сийка Суркова и  обичаният актьор Ненчо Илчев.
Суркова сподели пред форума на високо ниво, че през това лято Момчиловци бележи най-силния си туристически сезон. Една от основните причини е Музеят на магията, който събра реквизита на известни наши магове, колекциониран 30 г. от Ненчо Илчев. Българокитайският фестивал пък вдига имиджа на Момчиловци на високо ниво.
“Фестивалът е мост между китайската и българската култура. Преди да дойда тук знаех, че Момчиловци е село на дълголетието, но не знаех, че е в България. След всичко, което чух за Момчиловци чакам с нетърпение началото на фестивала на киселото мляко. Ще работя за включването на Момчиловци в пакета от български дестинации, които ще предложим на китайските туристи”, каза посланик Дай Цинли.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини