Хиляди се стичат за тридневния празник на Мадан, тази вечер на сцената излизат Емилия и Дара

Започнаха празничните мероприятия, посветени на честванията на Празника на града и Деня на миньора в град Мадан. Събитията и концертите ще продължат до неделя. Още вчера, по традиция, бе почетена паметта и бяха поднесени венци и цветя пред паметниците на Ангел Янакиев, Клавдия Митрофановна Дроздева и пред паметната плоча „В памет на загиналите при трудови злополуки”.

Тази вечер, 23 август (петък), от 18:45 часа на централния площад на града ще се състои концерт на квартет „Интро“, а в 19:45 часа ще бъде официалното откриване на празника.

В 20:30 часа на сцената ще се качи любимката на Мадан Алиша, заедно с Лазар Кисьов. След това е време за празнична заря.

Празникът продължава с концерт на певицата Емилия от 21:30 часа, а след това, от 22:30 часа, ще се изяви любимката на тийнейджърите - Дара.

Сцената ще бъде пълна с известни изпълнители и на следващия ден. За народното веселие ще се погрижат Митко Дамянов (Пандьо) и оркестър „Евридика“. От 18:00 часа ще има фолклорна програма на читалищата от Община Мадан и гостуващи самодейни състави.

В 20:00 часа е време за хващане на хорото с Ангелина Милева. Голямата поп-фолк звезда Анелия ще изнесе концерт от 21:00 часа, а след нея, от 22:00 часа, е ред на Десита.

През празничните дни всички музеи в града ще работят с удължено работно време. Музеите по минно дело и рудодобив, Подземният минен музей „Сполука“ и Кристалната зала ще бъдат отворени за посетители до 20:00 часа. По повод празника на града градоначалникът Фахри Молайсенов каза, че днес, освен време за празнуване, е и време да си спомним за това, че Мадан е място, изпълнено с история, култура и преди всичко – с хора, които с всеотдайност и любов работят за неговото благо. „Нека този празник ни напомни за силата на нашето единство и сплотеност. Уверявам Ви, че въпреки трудностите, нашите усилия ще продължат да бъдат насочени към това да решаваме проблемите и да работим за всички Вас. Тук в Мадан миньорският труд е в основата на нашето минало, настояще и бъдеще! Дълбока признателност към труда на всички бивши и настоящи работници, трудещите се в тази сфера. За неуморните усилия, отговорността и риска, с които изпълняват своите задължения. Нека Вашият труд бъде винаги уважаван и високо ценен! Пожелавам на всеки един от Вас, на хората по света, свързани с нашата община, както и на всички гости и приятели, много здраве, надежда и оптимизъм“, допълни още кметът на Мадан.

 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини