Шефът на пожарната в Смолян лично награди двете момчета, които предотвратиха голям пожар в кв.Райково

Две деца предотвратили горски пожар в Смолян бяха наградени от директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

Христо и Антон , които предотвратиха горски пожар в Смолян, получиха признание за своята смелост. Те бяха отличени с грамота за граждански принос от директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Смолян, комисар Кичуков.

Припомняме, че инцидентът се случил на 25 август, на ул. „Станковица“ в квартал „Райково“, когато късо съединение, причинено от птица, оплела се в жици на електрически стълб, предизвикал пожар. На самото място били Антон (11 г.) и Христо (14 г.). Момчетата реагирали бързо и разумно, подавайки сигнал на тел. 112. Преди пристигането на пожарната, те, заедно с техен близък, започнали да гасят огъня с подръчни средства, предотвратявайки разпространението на пламъците към съседната борова гора и близките селскостопански постройки.

На церемонията комисар Кичуков похвали смелите момчета за решителността, с която са действали. Антон не можа да присъства на награждаването, тъй като е заминал за Германия, където живее. Неговата баба с гордост прие отличието на внука си. Христо също не живее в България, а в Англия, но успя да приеме признанието за тяхната съвместна постъпка и получи възможност да изживее момент, като истински пожарникар, издигайки се високо с автоматичната пожарна стълба.

Комисар Кичуков изрази специални благодарности към близките на децата, които са ги възпитали със ценности и чувство за отговорност към обществото. Той подчерта, че действията на момчетата са пример за всички нас как с адекватна и бърза реакция могат да се предотвратят сериозни инциденти. Емоцията от случилото се през тази ваканция ще кара двете момчета винаги да се връщат в родината си, където са оставили своя смел отпечатък.

" Щастиливи сме и много се вълнуваме,че ни награждават. Това ще ни остане  спомен за цял живот,каза за еТВ Христо.  

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини