Три дни в Културния комплекс се провежда "Празник на цветовете"

За трета поредна година пространството между галерията, музея и библиотеката стана цветно, интересно, занимателно и творческо. В продължение на три дни – 27, 28 и 29 август, МКБППМН и Община Смолян в партньорство с Художествената галерия, Регионалната библиотека и Регионалния исторически музей организират Арт фестивал „Празник на цветовете“. Интересни творчески занимания, креативни предизвикателства, усмивки и добро настроение, цветни слънчеви и позитивни емоции запълват свободното време на смолянските деца.
 
Началото на празника постави секретарят на община Смолян Момчил Николов. „Това е едно събитие – цветно и красиво, изпълнено с атрактивни занимания, което цели да помогне на децата да открият нови и различни начини да опознаят себе си и своите емоции. Една алтернативна форма на превенция срещу агресивни прояви на малолетни и непълнолетни“, каза Николов. От името на кмета Николай Мелемов, той поздрави децата, участници в цветното събитие. „Арт фестивалът ще ви покаже как можете да ангажирате свободното си време с приятни и полезни занимания, как да търсите и откривате нови неща, които ще ви накарат да се чувствате удовлетворени, позитивни и цветни. Защото творчеството и изкуството ни помагат да бъдем в хармония със себе си, да търсим и откриваме красотата около нас. Наслаждавайте се на Празника на цветовете, радвайте се, забавлявайте се и бъдете полезни, както на себе си, така и на хората около вас“, посочи секретарят на община Смолян.
С усмивки и добро настроение секретарят на Местната комисия Сийка Алексиева и психолозите Елена Бончева и Павлина Красина също приветстваха децата и техните родители и ги насърчиха да творят и да се забавляват.
 
В първият ден от фестивала се проведе „Музикална цветотека“ – арт терапевтична работилница с художника Петър Пиронков и психолозите Елена Бончева и Павлина Красина, както и ателие „Пеперудени мечти“ с водещ Сийка Алексиева. В следващите два дни предстоят още цветни терапевтични ателиета, занимания по йога, музикални трансформациии и още творчески ателиета. Отделено е време и за родителите, за които е обособено пространство за помощ и подкрепа, за насоки и професионални съвети от специалисти.
Пресцентър на община Смолян
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини