Едно от най-трудните колоездачни състезания в България ще се проведе в Пампорово и пътеките над Смолян и Чепеларе

Изображение 1 от 5
    Колоездачи от цялата страна се събират в курорта през уикенда за 11-ото поредно издание на събитието 
     
    От 30 август до 1 септември включително, родопския ни курорт ще бъде домакин на едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона - ендуро предизвикателството “Elevation999”. 
     
    За единадесета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и пътеките над Смолян и  Чепеларе ще се включат десетки колоездачи от цялата страна, а сред записаните има също представители на Гърция и Турция.  
     
    Ендуро дисциплината е една от най-комбинативните и интересни в планинското колоездене и представлява етапно спускане през няколко различни трасета и придвижване на самоход между финалите и стартовете на повечето от специалните отсечки, с общо класиране от всички спускания.
     
    Участниците в “Elevation999”, ще карат по 5 различни етапа с високо ниво на трудност, като трасета включват множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 12 километра, както и още над 32 километра в трансфери на самоход. 
     
    В петък и събота участниците ще се запознават с маршрута на състезанието и ще тренират, а в неделя, 1.09, ще се проведе самата надпревара. Участниците ще стартират рано сутринта от Пампорово и ще се придвижат на ход до междинна станция на Мечи чал, където ги очакват първите 2 етапа. От там отново на ход, състезателите ще отидат до Пампорово, където с помощта на лифта, ще се качат до връх Снежанка, откъдето стартира първия етап в посока Смолян, следва още един етап над Смолян, след което предстои най-дългия трансфер за деня – 12 км за връщене в Пампорово, където е и финалния 5-ти етап.
     
    След края на посления етап, призьорите ще бъдат наградени на плац Студенец, а за всички победители има подготвени много награди, предоставени от парньорите на събитието от Пампорово АД, Община Смолян, Red Bull, Керхер България, Aquamatrix, Maxxis, Stanley и Furyflow.
     
    Регистрацията за участие все още е отворена и всеки, който смята, че има необходимите умения и иска да предизвика себе си, може да се запише онлайн на www.conceptcreative.org/e999, като тази година за втори път има отворена и категория “хоби”, която кара в ½ от състезанието. 
     
    Междувременно в Пампорово сезона продължава с пълна сила, а отворени до края на септември остават Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, както и Приключенски парк Язовира.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини