Общинският съвет даде съгласие за изграждане на хеликоптерна площадка до болницата

На заседанието си днес Общинският съвет в Смолян разгледа докладна за изграждане на болнично вертолетно летище. Докладната е във връзка с писмо от Многопрофилната болница "Д-р Братан Шукеров", с което се изска учредяване на безвъзмездно право на строеж в полза на лечебното заведение за изглаждане на въпросното летище. То ще е с площ от 1355 кв.м. и ще се изгради на мястото на сегашната детска площадка до болницата, без да се нарушава съществуващия паркинг. 
Изграждането на бетонната площадка за кацане и излитане на медицинския хеликоптер е необходимо, за това има и отпуснати целеви средства на болницата. До момента два пъти се наложи викането на медицинския хеликоптер за транспортиране на тежко постарадали пациенти. И двата пъти хеликоптерът трябваше да кацне на стадиона в кв. Райково точно заради липсата на хеликоптерна площадка.
За да се реализира строителството на болнично вертолетно летище общинските съветници обявиха поземления имот от публична в частна общинска собственост и допълниха Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост за 2024 година. 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини