И днес предупреждение за значителни валежи и гръмотевични бури

И за 30 август НИМХ обяви жълт код за значителни валежи и гръмотевични бури за 11 области в страната, в това число и за Смолянска област. Според прогнозата ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Количества между 25-30 mm. Ще има условия за градушки. 13 градуса е температурата в ранното утро в Смолян. Утрото е облачно. Облачно и дъждовно ще е през целия ден. Максималната температура ще достигне 22 градуса.

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки. През нощта северният вятър в Източна България ще отслабне, но утре отново ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 23° в североизточните до 31° в крайните югозападни райони, в София 25°-26°.

Над планините също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20°-21°, на 2000 метра - около 13°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини