Община Смолян се включва в кампанията "Да изчистим България заедно"

Община Смолян за поредна година се включва в националната кампания "Да изчистим България заедно", организирана от BTV Media Group, която ще се проведе на 14.09.2024 г. (събота). Тазгодишното издание на най-мащабната доброволческа инициатива е под наслов "Да преобърнем играта" и цели да насърчи отговорното отношение и поведение за създаване на една по-чиста и красива среда за живот. Тази година кампанията акцентира освен върху почистване и облагородяване на различни замърсени зони и пространства и към грижа и опазване на реки, езера и други водни басейни и прилежащите им територии.
В тази връзка Община Смолян отправя апел към жителите на града и населените места, ръководствата на учебни заведения, учреждения и институции, фирми и предприятия, да вземат активно участие в почистването на обществените територии и замърсени зони в населените места.
"На 14.09.2024 г. нека изчистим следните места: Замърсени участъци около речните корита; междублокови пространства; зелени площи; райони около религиозните храмове; детски площадки; дворове на детски градини и училища; еко пътеки; природни забележителности; участъци от пътната мрежа", призовава кметът Николай Мелемов.
Всички граждани, желаещи да се включат в инициативата, могат да заявят своето участие в Общинска администрация - стая №419 или на тел.: 0301/67 650 до 17:00 на 13.09.2024 г. От общината ще бъдат подсигурени чували и ръкавици, както и сметосъбираща техника за извозване на отпадъците.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини