Родопското село Ягодина е домакин на турнир по ускорен шахмат

Изображение 1 от 2

    За трета година в края на август родопското село Ягодина е домакин на открит турнир по ускорен шахмат "Yagodina Open". Той бе открит днес и продължава и утре. Организатор на турнира е Туристическо дружество "Родопея" по инциатива на къща за гости "Каменик". "За трета година го организираме и хората имат голям интерес. Бихме искали Ягодина като традиция да въведе провеждането на такива шахматни турнири, които да станат и международни", каза Сергей Генчев - председател на Туристическото дружество.
    Участниците са над 40, като се чакат и шахматисти от Молдова. "Идеята на събитието е да популяризираме шахмата в Родопите, тъй като тук си имаме една прекрасна природа, която бихме искали да покажем. Имаме участници от София, от Плевен, от Варна и идеята е да създадем една приятна атмосфера, изпълнена с шахмат", каза шахматистката Стелияна Брезелиева от Девин, която е съдия на тазгодишния турнир.
    Турнирът се провежда по Швейцарска система в седем кръга. Финалните три са утре, когато ще е закриването и награждаването на победителите. Участниците се надпреварват за награден фонд, като за първото място наградата е 300 лева, купа и медал, за второто - 200 лева и медал, а за третото - 150 лева и медал. Парични награди има и за наредилите се от четвърто до шесто място.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини