13 красавици се състезаваха за титлата "Мис Родопи", конкурсът е част от Фестивала на киселото мляко

Изображение 1 от 6

    Единствената родопчанка Виктория Керменова от Мадан получи снощи наградата на публиката в националния конкурс “Мис Родопи” - кралица на киселото мляко. Победителка в конкурса и носителка на титлата стана Мария Тодорова от Варна. Тя бе избрана сред 13 красавици от цяла България, които дефилираха снощи на сцената в Момчиловци по време на Фестивала на киселото мляко. Освен красотата и грацията си, те показаха и познания, свързани с киселото мляко, производството му и неговото приложение.
    Първа подгласничка на победителката в конкурса стана Борислава Цветанова от София. Втора подгласничка и любимка на публиката е Виктория Керменова от Мадан, а трета е Йоана Дамянова от София.
    Тридневният фестивал на киселото мляко в Момчиловци продължава и днес с фолклорна програма, изложение на производители на млечни продукти, на народни художествени занаяти, био и еко продукти. Има и павилион на китайска култура и занаяти.
    Фестивалът е международен и се осъществява с партньорството и подкрепата на китайската фирма, производител на кисело мляко за пиене с марка "Момчиловци“.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини