Утре ще се проведе турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков

В утрешния ден (7.09) в Смолян се очаква да се съберат най-добрите щангисти на страната ни. Както по-рано СмолянБГвести писа, поводът е традиционният турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков, известен приживе с прозвището "Железния". Мероприятието ще стартира от 14:00 часа в спортната зала в областния град, която носи името на шампиона. Спортното събитие се организира от Община Смолян и клуба по вдигане на тежести "Родопа" - Смолян.

В надпреварата ще участват отбори с деца до 13 години и кадети до 15 години, съответно момичета и момчета от Русе, Хасково, Асеновград, Сопот, Карлово, Пазарджик и Смолян.
Очаква се събитието да бъде уважено от доста бивши съотборници на Чолаков, както от родния му клуб, така и от националния отбор, треньори, близки, роднини и приятели. Величко беше единственият български щангист с медал от Олимпийските игри в Атина през 2004 г. в категория над 105 кг. В същата категория става световен шампион във Ванкувър и европейски шампион в Украйна. След края на състезателната си кариера, Величко пое по треньорския път в клуба по вдигане на тежести в областния град. Той беше почетен гражданин на Смолян и Неделино.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини