Юлияна Антонова-Мурата представя в Димитровград четвъртата си книга „Хай хай, Япония“

Писателката Юлияна Антонова-Мурата ще представи новата си книга „Хай хай, Япония“ на 17 септември 2024г. (вторник) от 18:00 ч. в Лятната градина на Исторически музей Димитровград, информират от местнат администрация.

„Хай хай, Япония“ е последната от четирилогията с кратки разкази по истински случаи, допълват от БТА. Тя е послание и подкана за приятелство, за съмишленост и заедност към всеки, докоснал се дори само до една от историите в първите три книги: „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“.

Според писателят Захари Карабашлиев, новото издание на Юлияна Антонова-Мурата събира над 60 лишени от драматизъм, претенциозност и усложнения импресии, от които лъхат добронамереност и истина. „Те са безконфликтни и – навярно повлияни от онзи красив японски минимализъм – езиково изчистени и ефирни“, добавя още той.

По думите му това са не само репортажни снимки на деликатна душевност, а съпреживени картини и моменти, разказани със симпатия. „Те едновременно стоплят сърцето, но и раздвижват читателския ни разум, като – волно или неволно, ни изправят пред понякога навяващи тъга сравнения“, отбеляза писателят.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини