Радев летя с F-16 и призова Македония да кацне обратно в реалността

Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска ще се превърне в последователна политика.

Това каза пред БТА президентът Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза „Граф Игнатиево“ на изтребител F-16.

Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения, заяви президентът.

По думите му правителството на Северна Македония не е напуснало още предизборната риторика: „Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“.

Радев посочи, че България винаги е била отворена за диалог със Северна Македония: „България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, да даде тласък на икономическото сътрудничество и туризма, но и с него да се решат най-сетне отворените проблеми между нас“.

Тази сутрин от авиобаза „Граф Игнатиево“ Радев излетя като втори пилот на изтребител F-16 от ВВС на САЩ. В двойната кабина президентът бе заедно с командира на авиобаза „Авиано“ в Италия бригаден генерал Тад Кларк.

По-късно днес Румен Радев ще се срещне в София с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини